20.000 groepsaccommodaties 
in Nederland en heel Europa

Groepsannuleringsverzekering

Groepsannuleringsverzekering afsluiten

Groepsannuleringsverzekering voor familieweekend of familiereünie.

Heeft u een groepsaccommodatie of groepsverblijf in Nederland geboekt in het kader van een familieweekend of familiereünie? Verzeker dat familieweekend of die familiereünie dan middels een groepsannuleringsverzekering. Indien het familieweekend of de familiereünie niet door kan gaan wegens ernstige ziekte, overlijden of een ongeval en de gehuurde groepsaccommodatie of groepsverbijf geannuleerd moet worden, krijgt u de annuleringskosten volledig terug. Indien u een groepsaccommodatie in het kader van een familiereünie of familieweekend hebt geboekt, is een groepsannuleringsverzekering zeer aan te raden. U kunt onze familieweekend groepsannuleringsverzekering eenvoudig online afsluiten.

Website voor informatie en online afsluiten groepsannuleringsverzekering: www.groepsannuleringsverzekering.nl

Website voor zoeken en boeken groepsaccommodatie voor familieweekend: Unieke Groepsaccomodaties

Wat is gedekt bij een groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of familiereünie?

Indien u een familieweekend of familiereünie hebt georganiseerd en overweegt een groepsannuleringsverzekering af te sluiten, dient u te weten wat er gedekt is bij onze groepsannuleringsverzekering en wie er verzekerd zijn. In grote lijnen komt het er op neer dat bij een groepsannuleringsverzekering in het kader van een familieweekend of familiereünie iedere deelnemer van het gezelschap verzekerd is. Deze personen, familieleden en/of vrienden, zijn dan als groep verzekerd. Dit betekent dat als de groepsannuleringsverzekering afgesloten is, iedereen die als deelnemer is aangemeld voor deze groepsannuleringsverzekering verzekerd is en het familieweekend of familiereünie geannuleerd kan worden, indien er 1 persoon van de groep ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden.

Voorbeeld: Stel dat u een familieweekend of familiereünie hebt gepland in december en opa of oma komt te overlijden in november dan kunt u als groep, een beroep doen op de groepsannuleringsverzekering en worden alle kosten vergoed, die gemaakt worden om het geplande familieweekend in december te annuleren.Vanzelfsprekend moet het verzekerde bedrag van de afgesloten groepsannuleringsverzekering wel voldoende zijn en moet er bij of na het afsluiten van de groepsannuleringsverzekering een namenlijst (deelnemerslijst) ingeleverd zijn met de voorletters en achternamen van alle familieleden (en eventuele vrienden) die mee zouden doen aan het familieweekend of de familiereünie. Adressen en geboortedata hoeft u van niemand door te geven.

Overigens kan er op de groepsannuleringsverzekering ook een beroep worden gedaan als er iemand van de familie in de 1e of 2e graad voor het geplande familieweekend of familiereünie komt te overlijden, ernstig ziek wordt of een ongeval krijgt. Alle personen op de deelnemerslijst die in de 1e of 2e graad tot dit familielid staat, kunnen dan annuleren. Op onze website groepsannuleringsverzekering.nl staat uitgebreid omschreven wat er onder de dekking van onze groepsannuleringsverzekering valt en wat niet. U vindt de exacte dekking terug in de algemene voorwaarden van onze groepsannuleringsverzekering.

Welk bedrag verzekert u bij een groepsannuleringsverzekering?

Indien u een groepsannuleringsverzekering wilt afsluiten in het kader van een familieweekend of familiereünie dan wordt het te verzekeren bedrag als volgt berekend:

Tel alle kosten bij elkaar op die u maakt of gaat maken voor het familieweekend of de familiereünie, bijvoorbeeld:
 • Gehuurde groepsaccommodatie, groepsverblijf, hotel(s)
 • Muziek of ingehuurde muzikanten
 • Vervoer (auto's, vliegtuigtickets, enzovoort)
 • Eten en drinken (catering, vooruitbetaalde maaltijden in restaurant)
 • Entertainment, organisatiebureau
U kunt uw familieweekend of familiereünie tot een bedrag van 50.000 euro via onze groepsannuleringsverzekring verzekeren.

Wanneer sluit u een groepsannuleringsverzekering af?

Indien u een groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of familiereünie wilt afsluiten, is het verstandig dit te doen binnen 7 dagen nadat u dit familieweekend of deze familiereünie hebt geboekt. De dekking van onze groepsannuleringsverzekering is dan optimaal en u heeft dan niets te maken met uitsluitingen van bestaande ziektes en dergelijke. De deelnemerslijst van diegenen die meegaan met het familieweekend of familiereünie mag u eventueel later toesturen.

Wie mag de groepsannuleringsverzekering afsluiten?

Degene die de groepsannuleringsverzekering afsluit noem je de verzekeringnemer. Iedereen van de familie mag in principe de groepsannuleringsverzekering afsluiten. Als deze persoon maar meerderjarig is. Daarnaast is het ook mogelijk dat iemand de groepsannuleringsverzekering voor het familieweekend of de familiereünie afsluit, die niet tot de familie behoort. 

Waarom is dit de beste groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of familiereünie?

Onze groepsannuleringsverzekering is de beste annuleringsverzekering voor een familieweekend of familiereünie om de volgende redenen:
 • U bent als groep en als individu verzekerd (groepsdekking en individuele dekking)
 • Opa, oma, ouders, kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en vrienden kunnen verzekerd worden
 • Dekking is bij overlijden, ongeval of ernstige ziekte van deelnemers aan familieweekend of familiereünie
 • De dekking van deze groepsannuleringsverzekering gaat direct in na betaling van de premie en het toesturen deelnemerslijst. Deze deelnemerslijst kunt u ons heel gemakkelijk online toesturen.
 • Groepsannuleringsverzekering met beste prijs- en kwaliteitsverhouding
 • In samenwerking met Europeesche Verzekeringen
 • Eenvoudig online afsluiten via website groepsannuleringsverzekering.nl
 • Goede en snelle schadeafwikkelng bij onverhoopte schade

P.S. Deze groepsannuleringsverzekering met werelddekking is ook zeer geschikt voor het verzekeren van een vriendenweekend, groepsreis, rondreis, zakenreis, verenigingsfeest, optreden zangkoor, muziekvereniging, voetbaltournooi, schoolkamp, schoolreis, groepsreis wintersport, enzovoort. 

Afsluiten groepsreisverzekering kan ook belangrijk zijn

Niet alleen het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering is aan te bevelen bij een familieweekend, vriendenweekend of familiereünie, ook het afsluiten van een groepsreisverzekering kan verstandig zijn. Alle informatie over onze groepsreisverzekering en de redenen om een dergelijke reisverzekering voor groepen af te sluiten, vindt u op onze website groepsreisverzekering afsluiten.

Nieuwsbrief

Naam
E-mailadres
Uw adres wordt alleen gebruikt voor onze nieuwsbrief. Lees ook onze privacyverklaring.